duminică, 6 iunie 2010

primul dinte





Da. Primul dintisor, prima banana, primul mers sau mai bine zis tarait in patru labe.
Cam astea sunt noutatile din ultimele 3 zile :).
Acu trei zile am papat pentru prima data banana (mami a evitat sa-mi dea, stiind ca poate provoca alergii mai tarziu daca e data la bebe inainte de 8 luni). A inceput cu o jumatate de banana, dar nu m-am saturat (in combinatie cu iaurt sau branzica de vaci), asa ca am ajuns la o banana la o masa. Azi de exemplu am papat banana singura-tati e mai putin paranoia si incercam lucruri noi mai usor decat cu mami :). Mi-a pus banana in mana si am inceput sa musc din ea cu 'gumele' cum zice el, adica cu gingiile si varfuletu de dinte care isi face timid aparitia.
Acu 2 seri n-am prea dormit noaptea, mai bine zis ma tot trezeam din ora in ora, fara sa plang dar ma trezeam si eram agitata. Apoi ziua la fel, eram agitata si nu prea ma multumea nimic. Ieri a descoperit mami motivu' pentru care am fost asa-primul meu dintisor se chinuie sa iasa, a si 'spart' putin gingia -se vede un punct ca un varf de ac, si niste perlute albe prin gingia transparenta :). Deocamdata nu am facut febra si nu au fost nici un fel de complicatii. Sper sa fie asa in continuare :).
A 3-a noutate e ca aseara in timp ce ma jucam cu ai mei pe pat, la un moment dat mami m-a asezat pe burta (spre disperarea mea). Intre timp imi facea poze, iar eu vazand aparatu' am vrut sa merg spre el sa-l iau. Ei bine, m-am pornit ! Dar mergeam in spate in loc sa inaintez :)). Se pare ca nu ma ajut cum trebuie de manute- le imping invers si asta face ca eu sa merg in spate in loc sa inaintez :).

Off, fiecare zi ce trece e tot mai interesanta si descopar lucruri noi. Ma intorc in patut pe toate partile(noroc ca l-au coborat un etaj sa nu fiu prea sus si sa 'aterizez' pe jos). Mestesc daca mi se da ceva mai solid si nu pasat sau zdrobit (gen coaja de paine, pufuleti sau banana de care v-am si povestit deja). Mami e mai 'timida' cand vine vorba de lucruri noi de experimentat, asa ca o luam incet cu noutatile :). Merg chiar bine cu rotobilul -adica inaintez mai ales cand vreau sa ajung la ceva ce imi atrage atentia. Pana nu demult doar stateam in el si cel mult mergeam cu spatele. Mai sunt lucruri de care poate nu-mi amintesc acum, asa ca le voi mai scrie pe parcurs.

Pana una alta ma bucur in sfarsit de soare -azi am facut plaja doar in pampers cateva minute si apoi doar intr-un body tip maieu. Trebuie sa avem un ten ciocolatiu nu ? Asa e frumos :).

Pana la noi aventuri, va pup cu drag
anamaria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu